Zoeken
  • Sofie Van den Akkerveken

Kinderyoga avontuur: De piratenzoektochtHeb jij wel eens zin gehad in een grote reis? Zin om alles achter te laten en op avontuur te vertrekken? Ik wel!


Ik vond daarstraks een oude schatkaart en het begon meteen te kriebelen. Ik had zin om mijn valies in te pakken en te vertrekken op een verre reis, op zoek naar schatten en andere grote geheimen.


Kinderyoga is elke keer weer een groot avontuur. Met verhalen en veel fantasie ontdekken wel telkens weer nieuwe dingen. Vandaag wil ik met jullie delen wat wij meemaakten tijdens ons piratenavontuur.

Ook jij kan thuis aan yoga doen met je kinderen, het is superleuk en helemaal niet moeilijk. Met wat fantasie kom je al heel ver, gaan jullie mee op zoek naar de piratenschat?Samen bekijken we de schatkaart en zien meteen dat de schat op een eiland ligt, een eiland heel ver weg. Uiteraard gaan we hier naartoe met een echt piratenschip.Kinderyoga houding de boot

Ga zitten op de grond en zet je voetzolen tegen elkaar, je knieën wijzen naar buiten. Als de boot midden op zee zit, kan hij wel eens wiebelen. In het begin is dit nog zachtjes. Wiebel maar eens heen en waar en van voor naar achter. De golven worden steeds wilder en hoger. Je wiebelt steeds harder heen en weer, van voor naar achter en in het rond. Je wiebelt alle kanten uit. Jullie worden toch nog niet zeeziek?Vanop het dek van de boot kunnen we een heleboel dieren zien. Welke dieren zien jullie?

Wij zien een dolfijn en maken, net als een echte dolfijn, sierlijke sprongen door het water.

Bedenk zelf welke dieren je allemaal ziet en doe ze na.


We zijn bijna aan het eiland. Maar doordat het windstil is, moeten we ook nog een stukje roeien. Dat is best vermoeiend, maar gelukkig lukt het ons.


Eindelijk zijn we op het eiland gekomen, maar het is al donker. We maken nog snel een kampvuur voordat we gaan slapen.


Kinderyoga oefening hout hakken

Sta met je benen open op heupbreedte. Strengel beide handen in elkaar en houd ze boven je hoofd. Zwier je handen naar beneden, net alsof je een grote blok hout in twee wil hakken. Terwijl je deze beweging maakt, roep je heel luid ‘HAK’. Herhaal dit een paar keer.


We warmen ons op aan het kampvuur en gaan slapen. Zet een rustig muziekje op en kruip lekker knus bij elkaar, ga eventueel onder een dekentje liggen.

Blijf een paar minuten rustig liggen en word dan weer wakker.

Volgende week deel ik een visualisatie die je kan voorlezen aan je kinderen om helemaal rustig te worden.


Nu is het tijd om de schat te zoeken!


Je kan een schat verstoppen in huis of in de tuin zodat de kinderen ook echt een schat kunnen zoeken.Tijdens de yogales praten wij nog even na over het avontuur en bedenken we wat in ons leven zo belangrijk is dat we het een schat kunnen noemen.


Ik hoop dat jullie samen kunnen genieten van dit avontuur!


21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven