Zoeken
  • Sofie Van den Akkerveken

Kinderyogahouding De boom

Buiten is het superkoud, heel het landschap is mooi wit door de sneeuw. Ik vind het fantastisch om mezelf helemaal in te duffelen en door de koude sneeuw te wandelen. Niets leuker om je daarna weer op te warmen en samen met je hele gezin aan yoga te doen.De boom is een klassieke en zeer gekende yogahouding die ook veel bij de volwassenyoga wordt gebruikt. Het is dan ook heel gezond en vooral leuke en uitdagende oefening.

De boom is een ideale oefening om te aarden, je hart te openen en natuurlijk om je evenwicht en concentratie te oefenen.


Daag je kinderen, vrienden, partner, ouders, … uit om mee te doen. Samen is het nog veel leuker!


Ga stevig staan en zet je voeten op schouderbreedte. Sluit je ogen en beeld je in dat er wortels uit je voeten groeien. De wortels groeien diep de aarde in en nestelen zich vast in de grond. De wortels zorgen ervoor dat je, zoals een echte boom, stevig staat.

Als je voelt dat je stevig staat, doe je je armen omhoog. Jouw armen zijn de takken van de bomen.


Lukt dit nog goed?

Breng je gewicht dan op je ene been en zoek opnieuw je evenwicht. Plaats je andere voet ofwel tegen je onderbeen ofwel net boven je knie. Als je weer stevig staat, kan je proberen om je handpalmen boven je hoofd tegen elkaar te zetten. Focus je blik op een punt een paar meter voor je om beter in evenwicht te blijven. Hoe voelt het om een stevige boom te zijn?


Zet je beide benen weer op de grond, sluit je ogen en voel even na.

Wissel daarna van kant.

Voelen jullie ook dat de ene kant beter lukt dan de andere kant?


Geniet van de boomhouding!


9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven