Zoeken
  • Sofie Van den Akkerveken

Ouder kind yoga oefening: het vliegtuigHet vliegtuig is een hele speelse, spannende oefening die ik vaak in de ouder kind yogalessen doe. Het is oefening die veel ouders en kinderen leuk vinden en het schept veel mogelijkheden in een verhaal. Al onze kinderyogalessen zijn in een thema met veel verhalen en fantasie. We zijn met het vliegtuig al naar veel verschillende plaatsen geweest: de bergen, de woestijn, Australië, …


Deze oefening geeft je kind meer zelfvertrouwen en helpt je kind ook bij het leren kennen van zijn / haar lichaam. Het versterkt ook de band met je kind want je kind moet jouw wel heel erg vertrouwen om samen deze oefening te doen en jullie hebben gewoon ook heel veel plezier samen.
Het vliegtuig:

De ouder gaat liggen op de rug met de knieën geplooid en de voeten plag op de grond. Het kind gaat met zijn / haar buik tegen de benen van de ouder staan. Geef handen, houd elkaar stevig vast en maak je klaar om op te stijgen. Op het startsignaal doet de ouder zijn benen in de lucht, de knieën blijven geplooid en het kind ligt op de scheenbenen.

Adem diep in, 3 2 1 en vliegen maar.

Blijf zolang jullie het fijn vinden in deze houding, blijf rustig doorademen. Wat zien jullie allemaal onderweg? Durven jullie je handen los te laten?

Als jullie bijna aan de bestemming zijn, maak je je klaar om te landen. Houd elkaar weer stevig vast terwijl de ouder zachtjes zijn voeten op de grond zet.


Ook met baby’s die hun hoofd al zelf kunnen rechthouden, is deze oefening haalbaar. De ouder gaat dan liggen op

de rug met de benen in 90° in de lucht. Daarna kan de ouder de baby gemakkelijk op zijn / haar scheenbenen liggen.Moeilijkere variant

Als jullie het gewone vliegtuig heel gemakkelijk vonden, kunnen jullie ook het moeilijke vliegtuig eens proberen. Bij deze oefening ligt het kind niet op de scheenbenen van de ouder, maar op de onderkant van de voeten. De ouder gaat weer op de rug liggen en het kind gaat voor de voeten staan. De ouder zet zijn / haar voeten tegen de buik van het kind. Ouder en kind geven handen en de ouder duwt met de voeten het kind in de lucht.

Nu vlieg je wel heel hoog!Geniet van de vlucht en de verre reizen die jullie samen maken!


15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven